Chlorofil, czyli płynna energia słoneczna lub po prostu krew roślin ma zbawienny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu ludzkiego. U roślin zielonych odgrywa bardzo ważną rolę podczas procesu fotosyntezy, ponieważ absorbuje światło. Natomiast u ludzi pozwala utrzymać zasadowe pH całego ciała.


Główną zaletą soków z chlorofilem jest działanie oczyszczające w układzie pokarmowym i wydalniczym oraz krwi, limfy, a także płynów wewnątrz komórkowych. Tak oczyszczony organizm dużo lepiej przyswoi składniki aktywne z pożywienia i w pełni je wykorzysta. Chlorofil ma także właściwości:
– wspomagające leczenie anemii poprzez zwiększenie liczebności czerwonych krwinek,
– odkwaszające i neutralizujące szkodliwe działanie białka,
– neutralizujące pierwiastki ciężkie w organizmie,
– neutralizujące nieprzyjemny oddech,
– oczyszczające jelita,
– łagodzące stany zapalne (skóry, gardła, dziąseł, stawów, itp.)
– stymulujące system immunologiczny organizmu,
– poprawiające koloryt skóry.


Dzięki spożywaniu odpowiednich ilości chlorofilu dostarczamy organizmowi energii słonecznej, która poza dobroczynnym wpływem na zdrowie, zmniejsza także uczucie przemęczenia i poziom stresu.

Olej arganowy bardzo często określany jest płynnym złotem. Nazywany jest tak, ponieważ jego wydobycie jest trudne oraz bardzo kosztowne. Drzewo arganowe jest endemitem, który naturalnie występuje tylko w jednym regionie na świecie – w południowym Maroku. Produkcja oleju arganowego przebiega zgodnie z tradycyjnymi metodami, a do uzyskania 1 litru oleju potrzeba aż 30 kg owoców, czyli rocznego plonu z kilku drzew! 
ezpośrednio w skórę głowy działa pomocniczo w leczeniu łupieżu oraz wzmacnia cebulki włosowe. Aplikowany na końcówki włosów zapobiega rozdwajaniu, wygładza oraz odbudowuje. wspomagają pracę wątroby, nerek i mózgu. Zawarta w oleju arganowym witamina E to doskonały przeciwutleniacz, który zabezpiecza organizm przed działaniem wolnych rodników. W 100 ml oleju znajduje się jej aż 6 mg, czyli około 50 % dziennego zapotrzebowania!