Indian Saffron Cream

100% wegański naturalny krem z szafranem dla cery dojrzałej

button_kup_teraz_saffron.png

Wegański krem naturalny z szafranem, bogaty w antyoksydanty, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy i minerały. Szafran spowalnia procesy starzenia skóry, dzięki wysokiej zawartości karotenoidów, które skutecznie zwalczają wolne rodniki. Dodatkowo, rozświetla i wyrównuje koloryt skóry, przywracając jej promienny blask. Ekstrakt z żeń-szenia wspomaga regenerację naskórka i działa rewitalizująco. Masła i oleje roślinne odżywiają skórę, dbają o jej właściwe nawilżenie, chronią i ujędrniają. Ekstrakty z szałwii, jabłek, wanilii, lawendy, kawy arabskiej, jaśminu i rozmarynu odżywiają i wygładzają skórę. Krem polecany jest szczególnie dla cery dojrzałej i z pierwszymi oznakami starzenia.

 

Cena: 189,00 zł

Pojemność: 50 ml

Kod: 22602

Zalecane przechowywanie: w lodówce

Krem 40-dniowy (brak chemicznych konserwantów)

 

Produkt dostępny jest również w mniejszej pojemności (15 ml) - idealny w podróży.

 

Szafran jest nie tylko luksusową przyprawą, ale także źródłem cennych związków o działaniu antyoksydacyjnym. Jego właściwości wynikają z dużej zawartości karotenoidów, które zwalczają wolne rodniki spowalniając procesy starzenia skóry i wzmacniają jej odporność. Karotenoidy działają także przeciwzapalnie. Stosowanie szafranu pozwala na rozjaśnienie przebarwień, skóra zyskuje równomierny koloryt i blask. Badania wykazały też jego korzystny wpływ na poziom nawilżenia skóry. Dzięki zawartości witamin i minerałów, szafran odżywia skórę, poprawia jej jędrność i strukturę. Zawarta w nim witamina C wzmacnia ściany naczyń i zapobiega ich rozszerzaniu. 

 

Poznaj miejsce pochodzenia

line.png

Indie to miejsce kojarzące się z egzotyką i kolorami, kraj wielu kontrastów. Zajmuje niemal całą powierzchnię subkontynentu indyjskiego. Na północy ograniczony przez ośnieżone szczyty Karakorum i Himalajów, od wschodu, południa i zachodu oblewany jest przez wody Oceanu Indyjskiego. Panujący w Indiach klimat zwrotnikowy oraz zróżnicowane ukształtowanie terenu sprawiają, że roślinność jest bardzo różnorodna – od lasów tropikalnych i monsunowych po sawanny i pustynie.     

 

Szafran jest uprawiany w szerokim pasie Eurazji, od Morza Śródziemnego po Chiny. Indie, obok Iranu, Hiszpanii i Grecji dominują w światowej produkcji tej rośliny. Tradycja uprawy w Indiach sięga czasów starożytnych.

Składniki

line.png

Copyright by Clarena © 2017. All rights reserved.